Hoe lang duurt het om Clubs met ClubBee te reinigen èn kan ClubBee uw clubs beschadigen?
Het  totale reinigingsproces duurt slechts 5 minuten om uw clubs en grips te reinigen. Ultrasoon reinigen is veel effectiever dan handmatig schoonmaken. U zou uw clubs uren handmatig moeten schrobben om ook maar in de buurt te komen van de reinigingskracht van 5 minuten ultrasoon reinigen met ClubBee. Niet alleen dat, maar uw clubs zouden meer schade oplopen van al dat schrobben, dan ooit zal plaatsvinden bij ultrasoon reinigen!

Hoe vaak moet Clubs worden schoongemaakt?
Als u zuinig bent op uw clubs, dan maakt u ze thuis of op de club na elke ronde weer schoon. Uw clubs zijn immers het duurste en belangrijkste gereedschap van uw golfuitrusting.
Hoe vaak u gebruik zou moeten maken van de ClubBee is afhankelijk van twee factoren, uw handicap en het aantal rondes dat u speelt. Als u modder en vuil langer in de groeven laat zitten, droogt het uit, wordt soms zo hard als cement en laat het zich zeer lastig weer uit de groeven verwijderen.
Direct na een ronde golf is het vuil vers en laat het zich het makkelijkst verwijderen. Indien u niet regelmatig (bijvoorbeeld 1 à 2 keer per week) golft voorkomt u door het vaker reinigen van uw clubs dat het vuil vast gaat zitten in de groeven van uw clubs. Regelmatig gebruik van ClubBee zorgt voor het beste resultaat en helpt u om uw handicap te verlagen. 
Kijken we de naar de handicap, dan is de gemiddelde reinigings-frequentie als volgt:
Handicap:
0 tot 4  na elke ronde
5 tot 9  na 1 tot 2 rondes
10 tot 18 na 2 tot 3 rondes op zijn minst
19 tot 27 na 3 tot 4 rondes op zijn minst
28 tot 36 na 4 tot 5 rondes op zijn minst

Hoeveel clubs kunnen er in één worden gereinigd?
De ClubBee is gebouwd om de reguliere aantal clubs (14) in één keer te reinigen. Indien er meer golfclubs in de tank van de ClubBee worden geplaatst zal de werking van de ultrasone geluidsgolven sterk verminderen en derhalve de reinigende werking afnemen. Er wordt geen schade toegebracht aan zowel de machine of de clubs, maar de clubs worden gewoon minder goed schoon en minder effectief gereinigd.

Waarom moeten clubs worden schoongemaakt?
Club fabrikanten geven letterlijk miljoenen euro’s per jaar uit om de technologie achter golfclubs te verfijnen en te verbeteren. Deze technologie helpt u om met uw club de bal perfect te raken, uw spel te verbeteren en u handicap te verlagen. Golfclubs en vooral uw ijzers en wedges hebben speciale groeven in het clubhoofd voor zeer bijzondere redenen. Ze zijn van cruciaal belang om de juiste hoeveelheid lengte en spin te geven aan uw bal zodat u uw beste golf kan spelen!

Wat doen “schone” groeven?
• Schone groeven werken zoals het loopvlak van een autoband en voeren water en vuil snel af om een goed contact met de bal mogelijk te maken voor het perfecte golf-shot!
• Schone groeven zorgen voor "Bite" om zoveel mogelijk spin op de bal te genereren (tussen de 3.600 rpm en 6.000 rpm), dit geeft een hogere balvlucht, meer lengte en een stabiele balvlucht.

Niets van dit alles kan plaatsvinden als de groeven van uw golfclubs vervuild zijn!

Waarom moeten “grips” worden schoongemaakt?
Grips zijn gemaakt om vocht te absorberen en weg te nemen van het oppervlak.
Maar dat betekent dat grips ook het zweet, huidvet, vuil en bacteriën uit uw handen opnemen! Huidvetten en vuil verstoppen de poriën van uw grips waarmee het absorberende effect van de grips zal afnemen.

Reinig elke keer gelijk met uw golfclubs ook uw grips!
• Het zorgt voor een betere vochtregulatie in natte omstandigheden of bij warm weer wanneer de handen zweten.
• Het zorgt voor maximale kleefkracht (grip) waardoor u meer controle heeft tijdens uw slagen.
• Uw grips gaan langer mee, omdat corrosieve transpiratie, huidvetten en vuil worden verwijderd.
• Het is gewoon hygiënischer!


De gebruiksaanwijzing op de ClubBee
ClubBee, Tel. 035-6922546, info@clubbee.nl